9-daagse autoreis “Scottish Scenery”

Je stuurt je auto over “Schots wegen”, door bossen en dalen, over steppen en passen en langs de grillige noordwest kust. Je zal je verbazen over de schoonheid van de natuur die ook nog eens bijzonder fotogeniek is. De hoogste pas “Devils Elbow” en de een na hoogste pas “the Lecht” zijn natuurlijk in deze reis opgenomen. Je rijdt ook helemaal naar de noordkust van het vaste land van Groot-Brittannië. De reis wordt vervolgd met onder andere Glencoe en het “Loch Lomond and Trossachs national park”.

Kenmerken

geschikt voor:
gemiddelde automobilisten.

totaal aantal kilometers:
± 1785 km (gemiddeld per dag ±255 km).

aantal deelnemers:
1 t/m 6 personen.

vertrek:
van 1 mei t/m 15 oktober .

Bij de reissom inbegrepen

  • Overtocht met DFDS Seaways van IJmuiden naar Newcastle en terug (inclusief ontbijt in het buffet restaurant en een binnenhut voor 2 personen)
  • De accommodatie aan boord van de ferry kunt u opwaarderen naar zeezicht hutten tegen een meerprijs.
    Het diner op de ferry kunt u vooraf boeken (is goedkoper dan aan boord reserveren);
  • 6 Hotelovernachtingen op basis van bed & breakfast;
  • Route voor GPS of route op papier;
  • Informatie over verkeer en Groot-Brittannië in het algemeen;
  • GGTO Reisgarantie;
  • Sticker(s) voor het eventueel afplakken van de koplampen i.v.m. links rijden.

Vanaf € 1200,00 pp

Hotels en Inn’s

De hotels die wij boeken voor onze klanten zijn familie hotels en Inn’s die in meeste gevallen in dorpen of net even buiten de stad zijn gesitueerd.

Bij bijna alle accomodaties kan ook in het restaurant gedineerd worden, mocht dat niet zo zijn dan is er een etablissement in de omgeving van het hotel waar gedineerd kan worden.

Vanzelfsprekend een landingsdrankje worden genuttigd in de pub van het hotel of mocht dat ook niet aanwezig zijn dan in de directe omgeving van het hotel.

Alle kamers zijn voorzien van TV, mogelijkheid van zelf thee en/of koffie bereiden en hebben een eigen badkamer met faciliteiten die je in zo’n ruimte mag verwachten.
WiFi is in de meeste gevallen gratis, vraag wel om de toegangscode.

De hotelier en personeel zijn altijd bereid om u meer te vertellen over de omgeving.

De reis van dag tot dag

Dag 1 – Afvaart naar Newcastle

Om 15:00 uur meld je je bij de terminal van DFDS Seaways in IJmuiden. Vanaf 15:30 kan je inschepen en om 17:30 volgt de afvaart naar Newcastle.

Dag 2 – Aberdour (±250 km)

Om een uur of 9.00 meert het schip af. Na het ontbijt ga je naar je auto en om een uur of 10.00 Britse tijd ga je lekker rijden. We hebben in de eerste paar kilometers wat rotondes opgenomen om snel en gemakkelijk aan links verkeer te wennen. De route gaat via Carter Bar. Hier heb je een mooi uitzicht over het Schotse landschap. Via de Moorfoothills en over de Queens Ferry Bridge rijd je dan naar Aberdour. In Aberdour vind je een mooi kasteel en een nostalgisch postkantoortje, die een bezoek meer dan waard zijn.

Dag 3 – Kildrummy (±225 km)

Het eerste gedeelte van deze route gaat door Glenfarg en Perth. Hierna wordt de natuur steeds grilliger. Via de hoogste pas van Groot-Brittannië, “Devils Elbow”, en de weg door Royal Deeside, met Balmoral castle, kom je weer terug in de bewoonde wereld. Tijdens de rit heb je mooi zicht op de zuidkant van Cairngorms en is er veel kans dat je edelherten en ander wild ziet.

Dag 4 – Altnaharra (±215 km)

Vrijwel direct na vertrek uit Kildrummy krijg je de eerste kleine pas met twee zeer scherpe bochten. Je rijdt lekker door naar “the Lecht” en Grantown on Spey, de whiskyhoofdstad van de wereld. De route wordt vervolgd via Inverness naar Altnaharra. Je ziet tijdens de rit het landschap veranderen van een geologisch oud gebergte naar een nieuw gebergte.

Dag 5 – Altnaharra (±325 km)

Voor deze dag hebben we een rondrit uitgezet. In de ochtend rijd je door steppeachtig gebied naar de noordkust van Schotland en vervolgens langs de westkust weer terug rijden via het plaatsje Stoer. ’s Avonds kan je dan in je hotel nagenieten van deze fraaie rit met al zijn verschillende facetten. Overigens kunnen we deze route op verzoek verkorten.

Dag 6 – Roybridge (±315 km)

De dagtrip van Lairg naar Roybridge is Applecross opgenomen. Je rijdt door de enige lawine galerij van Groot-Brittannië waarna de route wordt vervolgd via Kyle of Lochalsh en Eilean Donan Castle om uiteindelijk Roybridge te bereiken alwaar een goed hotel je zal verwelkomen.

Dag 7 – Carnwath (±235 km)

Heerlijk rijden door Glen Coe, een van de meest bekende valleien van Schotland waar in de 17e eeuw de MacDonald’s zijn vermoord door de Cambell’s. Na deze glen rij je door Rannoch Moor en dan het Trossachs national park in. Even stoppen bij de “Drovers Inn” om wat te eten en te drinken. De reis gaat na deze stop verder langs Loch Lomond richting Callander en Falkirk. Aan het einde van deze route is, vanzelfsprekend, het hotel. Je hebt daar alle gelegenheid om je dag door te nemen en weer uit te kijken naar de volgende dag.

 

Dag 8 – North Shields (DFDS Seaways) (±210 km)

De laatste dag in Groot-Brittannië. Na het ontbijt ga je via Peebles en Coldstream naar de ferry. Ook deze route kent vele mooie wegen in een gevarieerd landschap. Het laatste stukje gaat over de snelweg en uiteindelijk bereik je de terminal waar de ferry is afgemeerd.

Dag 9 – Aankomst in IJmuiden

Na opnieuw een fantastisch ontbijt in het buffet restaurant kun je nog even buiten kijken hoe het schip de Nederlandse kust nadert. Tussen 9.00 en 9:30 uur meert het schip af in IJmuiden. Je gaat van boord, nog even snel door de douane en dan gaat het weer op huis aan. Wel rechts gaan rijden want links zit bij de meeste bestuurders nog in het systeem!

De route kan afwijken i.v.m. beschikbaarheid van hotelaccommodatie

9-daagse reis LRP Reizen
GGTO reisgarantie
VvKR