9-daagse autoreis “Great passes of Scotland”

Door Schotland reizen met de auto betekent lekker ontspannen rijden door een overweldigende natuur, waar kleine dorpjes en mooie kastelen het landschap afwisselend sieren. De routes voor deze autorondreis en vakantie in Schotland zijn zo gemaakt dat je behoorlijk de tijd kunt nemen om bezienswaardigheden zoals musea, kastelen en distilleerderijen te bezoeken en foto’s te maken.

Monsters
Natuurlijk is er ook een route langs Loch Ness, daar schijnt een monster rond te zwemmen. Als je aan het einde van de middag bij je hotel aankomt kan je bij een glaasje nagenieten van de bijzondere route die je die dag hebt gemaakt en de bezienswaardigheden die je hebt gezien.

Kenmerken

aantal deelnemers:
1 t/m 6 personen;

Bij de reissom inbegrepen van deze
9-daagse autorondreis en vakantie in Schotland

  • Overtocht met DFDS Seaways van IJmuiden naar Newcastle en terug (inclusief ontbijt in het buffet restaurant en een binnenhut voor 2 personen)
  • De accommodatie aan boord van de ferry kunt u opwaarderen naar zeezicht hutten tegen een meerprijs.
    Het diner op de ferry kunt u vooraf boeken (is goedkoper dan aan boord reserveren);
  • 6 Hotelovernachtingen op basis van bed & breakfast;
  • Route voor GPS of route op papier;
  • Informatie over verkeer en Groot-Brittannië in het algemeen;
  • GGTO Reisgarantie;
  • Sticker(s) voor het eventueel afplakken van de koplampen i.v.m. links rijden.

Vanaf € 1200,00 pp

Hotels en Inn’s

De hotels die wij boeken voor onze klanten zijn familie hotels en Inn’s die in meeste gevallen in dorpen of net even buiten de stad zijn gesitueerd.

Bij bijna alle accomodaties kan ook in het restaurant gedineerd worden, mocht dat niet zo zijn dan is er een etablissement in de omgeving van het hotel waar gedineerd kan worden.

Vanzelfsprekend een landingsdrankje worden genuttigd in de pub van het hotel of mocht dat ook niet aanwezig zijn dan in de directe omgeving van het hotel.

Alle kamers zijn voorzien van TV, mogelijkheid van zelf thee en/of koffie bereiden en hebben een eigen badkamer met faciliteiten die je in zo’n ruimte mag verwachten.
WiFi is in de meeste gevallen gratis, vraag wel om de toegangscode.

De hotelier en personeel zijn altijd bereid om u meer te vertellen over de omgeving.

De reis van dag tot dag

Dag 1 – Afvaart naar Newcastle

Om 15:00 uur meld je je bij de terminal van DFDS Seaways in IJmuiden. Vanaf 15:30 kan je inschepen en om 17:30 volgt de afvaart naar Newcastle. Je ontbijt in het buffet restaurant is bij de prijs inbegrepen.

Dag 2 – Aberdour 

Om een uur of 9.00 meert het schip af. Na het ontbijt ga je naar de auto. We hebben in de eerste paar kilometers wat rotondes opgenomen om lekker snel en gemakkelijk aan links verkeer te wennen. De route gaat via Carter Bar, waar je een mooi uitzicht hebt over het Schotse landschap, en over de Queensferry Crossing Bridge rijd je vervolgens naar Aberdour. In Aberdour vind je een mooi kasteel en een nostalgisch postkantoortje, die een bezoek meer dan waard zijn.

Dag 3 – Kildrummy 

Het eerste gedeelte van deze route gaat door Glenfarg en Perth. Hierna wordt de natuur steeds grilliger. De hoogste pas van Groot-Brittannië “Devils Elbow” en de weg door Royal Deeside naar het hotel complementeren deze route. Je hebt tijdens deze dag ook genoeg tijd om Braemar Castle of het pittoreske plaatsje Ballater te bezoeken.

Dag 4 – Roybridge 

Je rijdt deze dag via de Lecht en Grantown on Spey naar Loch Ness. In de maanden mei en juni kun je sneeuw zien liggen op de noordkant van de Cairngorms. Aan de zuidwestkant van Loch Ness ligt het plaatsje Fort Augustus dat beroemd is geworden door het Caladonian Canal en de sluizen die de twee meren met elkaar verbinden.
Het laatste stukje naar het hotel voert je door Spean Bridge en verder naar Roy Bridge. Het hotel in Roy Bridge heeft een mooi uitzicht op Ben Nevis (de hoogste berg van Groot-Brittannië).

Dag 5 – Inveraray

Via Fort William en om Loch Leven rijd je Glencoe in. Hoge bergen en een mooie weg leiden je naar Rannoch Moor om vervolgens weer af te dalen naar Loch Lomond. Vlak voor dit meer is een bijzonder etablissement met de naam “The Drovers Inn”. Wij kunnen je verzekeren dat deze stop zeer de moeite waard is: ga er naar binnen en laat je verrassen! Je vervolgt je weg langs Loch Lomond tot aan Tarbet om daar linksaf te slaan en het gezellige stadje Inveraray te bereiken waar het hotel is.

Dag 6 – Carnwath

Deze dag rijd je om en door het Trossachs natuurreservaat naar Callander. Eenmaal door dit plaatsje rijd je naar Falkirk via Stirling. We hebben natuurlijk de “Kelpies” (twee beelden van paardenkoppen van gemiddeld 32 meter hoog) en “Falkirk Wheel” (een bijzondere scheepslift) in de route opgenomen. Het laatste stuk van de route naar het hotel in Carnwath voert je door een prachtig glooiend landschap.

Dag 7 – Kielder forest

Dit is de laatste dag dat je door Schotland rijdt tijdens deze reis. De route gaat deels langs de grens, opnieuw over hele leuke en fraaie weggetjes. Uiteindelijk kom je dan weer in Engeland en ga je door Kielder Forest. Uiteindelijk bereik je in Stannersburn een leuk familiehotel dat je de gastvrij zal ontvangen.

Dag 8 – North Shields (DFDS Seaways)

Via vele kleine weggetjes ga je naar de ferry. Eventueel kan je in Ponteland nog wat lunchen in de fraaie en gezellige Diamond Inn. Het laatste stukje voert je over de snelweg maar daar voor kan je nog even intens genieten van de natuur en de vele kleine plaatsjes waar je doorheen rijdt.

Dag 9 – Aankomst in IJmuiden

Alle tijd om te genieten van een ontbijt in het buffet restaurant en nog even buiten te kijken hoe het schip de Nederlandse kust nadert. Tussen 9.00 en 9:30 uur meert het schip af in IJmuiden. Je gaat van boord, nog even door de douane en dan gaat het weer op huis aan. Wel rechts gaan rijden want links zit bij de meeste bestuurders nog in het systeem! En als deze autorondreis en vakantie in Schotland is afgerond kan je terug kijken op een bijzondere ervaring die naar meer smaakt.

De route kan afwijken i.v.m. beschikbaarheid van hotel accommodatie.

9-daagse reis LRP Reizen
GGTO reisgarantie
Vakantie of rondreizen voor auto door Schotland
VvKR