9-daagse autoreis “Wee Dram”

Een reis voor de liefhebber van Schotse whisky. Je rijdt langs hele bekende, beroemde en bijzondere whiskydistilleerderijen. Zie hoe dit levenswater wordt gedistilleerd, ruik en proef de grondstoffen die nodig zijn om een goddelijke drank te kunnen maken. Zie en bewonder de vele vaten, gevuld met whisky, die jaren liggen te rijpen. Bewonder het geduld van de Schotten die soms meer dan 40 jaar wachten om van een zeer bijzonder glaasje single malt, single cask whisky te genieten, “a Wee Dram”.

Een reis voor de liefhebber van Schotse whisky

Een reis voor de liefhebber van Schotse whiskyLRP Reizen is er in geslaagd om een reis samen te stellen die, buiten het bezoeken van distilleerderijen, ook door een mooi en adembenemend landschap gaat. Je begrijpt dan de mythe rond whisky meer.

En gaat het een keer regenen tijdens de reis door Schotland, bedenk dan dat al die regen een kans maakt om uiteindelijk veredeld te worden en verder door het leven te gaan als WHISKY!

Een reis voor de liefhebber van Schotse whisky

Van graan tot in het glas

De reis van dag tot dag

Dag 1

Om 15:00 uur meld je je bij de terminal van DFDS Seaways in IJmuiden. Vanaf 15:30 kan je inschepen en om 17:30 volgt de afvaart naar Newcastle. Je ontbijt in het buffet restaurant is bij de prijs inbegrepen.

Dag 2

Na ontscheping en passeren van de paspoortcontrole gaat de route via “The Borders Distillery” naar Aberdour.

Dag 3

Een rit richting Spey side. De route gaat door het grootste natuurpark van het Verenigd Koninkrijk naar het grootste aaneengesloten whiskygebied in de wereld. Meer dan 50 distilleerderijen zijn actief met het distilleren, rijpen en bottelen van het levenswater in het stroomgebied van de rivier Spey.

Dag 4

Omdat Spey side zo omvangrijk is heeft LRP Reizen zelf een whiskytoer door dit gebied gemaakt. Natuurlijk kan deze worden aangepast naar jouw wensen

Een reis voor de liefhebber van Schotse whisky

Dag 5

Natuurlijk een route langs Loch Ness. Als bestuurder van de auto zal je geen monster zien. Heb je het geluk bijrijder te zijn en wat whisky mogen proeven bij b.v. Tomatin Distillery of The Glen Ord Distillery dan achten wij de kans groot op een monster belevenis.

Dag 6

Via de havenplaats Oban rijd je naar Cairnbaan. Oban is een bijzondere plaats die zeker het bezoeken waard is. Eventueel kan je de route verleggen naar Inveraray want daar is een geweldige whisky winkel die ruim gesorteerd is.

Dag 7

Een rit via Glengoyne Distillers en Deanston Distillery rijd je weer naar het volgende hotel. Je hebt dan ook nog gelegenheid om b.v. de Kelpies en Falkirk wheel te bewonderen.

Dag 8

De laatste dag in Schotland. Geniet nog even van de natuur en cultuur die het land rijk is. Ook het kleine stukje noord Engeland is mooi. Als je aan boord bent van de ferry kun je onder het genot van een glaasje terug kijken op een reis de spiritueel en verhelderend was.

Dag 9

Alle tijd om te genieten van een ontbijt in het buffet restaurant en nog even buiten te kijken hoe het schip de Nederlandse kust nadert. Tussen 9.00 en 9:30 uur meert het schip af in IJmuiden. Je gaat van boord, nog even door de douane en dan gaat het weer op huis aan. Wel rechts gaan rijden want links zit bij de meeste bestuurders nog in het systeem! En als deze autorondreis en vakantie in Schotland is afgerond kan je terug kijken op een bijzondere ervaring die naar meer smaakt.

De route kan afwijken i.v.m. beschikbaarheid van hotel accommodatie.

Een reis voor de liefhebber van Schotse whisky

Highlights van deze reis:

 • mogelijkheid tot bezoeken van bekende en onbekende whisky distilleerderijen;
 • dagroutes in google maps en dat is handig op de mobiele telefoon of tablet;
 • informatie niet alleen in een persoonlijke brochure maar ook in PDF;
 • heeft u wensen en wilt u bepaalde whiskydistilleerderij(en) bezoeken dan passen wij de routes aan;
 • het voordeel van een pakketreis dus geen gestress maar lekker ontspannen met vakantie!

  Bij de reissom inbegrepen

  • Overtocht met DFDS Seaways van IJmuiden naar Newcastle en terug inclusief
   voertuig(en) ontbijt en diner in het buffetrestaurant en een hut(ten) geschikt voor 2 personen;
  • 6 Hotelovernachtingen op basis van bed & breakfast;
  • Dagroutes geschikt voor google maps of Garmin en Tom-Tom motornavigatie systemen;
  • Persoonlijke reisbrochure met:
   – Algemene informatie Groot-Brittanië;
   – Informatie over de verkeersregels in Groot-Brittannië;
   – Informatie en adressen van de geboekte hotels en inn’s;
   – Reisplanning;
   – Stickers voor het afplakken van koplampen i.v.m. het links rijden;
   – Instructie hoe de stickers (indien nodig) op de koplampen te plakken;
   – Points of Interest per dag inclusief adres en website (voor zover bij ons bekent);
   – Belangrijke adressen en telefoonnummers indien nodig bij calamiteiten;
   – Per reiziger een Emergency Information formulier;
  • De brochure wordt ook als PDF naar u verzonden, altijd makkelijk om even op tablet, I-pad of mobieltje te kijken bij de websites van de points of interest;
  • GGTO Reisgarantie;

Hotels en Inn’s

De hotels die wij boeken voor onze klanten zijn familie hotels en Inn’s die in meeste gevallen in dorpen of net even buiten de stad zijn gesitueerd.

Bij bijna alle accommodaties kan ook in het restaurant gedineerd worden, mocht dat niet zo zijn dan is er een etablissement in de omgeving van het hotel waar gedineerd kan worden.

Vanzelfsprekend een landingsdrankje worden genuttigd in de pub van het hotel of mocht dat ook niet aanwezig zijn dan in de directe omgeving van het hotel.

Alle kamers zijn voorzien van TV, mogelijkheid van zelf thee en/of koffie bereiden en hebben een eigen badkamer met faciliteiten die je in zo’n ruimte mag verwachten.
WiFi is in de meeste gevallen gratis, vraag wel om de toegangscode.

De hotelier en personeel zijn altijd bereid om u meer te vertellen over de omgeving.

Een reis voor de liefhebber van Schotse whisky

Een reis voor de liefhebber van Schotse whisky