9-daagse autoreis “Kris-kros Scotland”

Autorondreis kris-kros door Schotland

Deze autorondreis kris-kros door Schotland staat in het teken van de bergen en dalen van dit bijzondere land. Je doorkruist de binnenlanden met z’n vele woeste bergen, brede watervallen en de twee hoogste passen van Groot-Brittannië. Na iedere bocht een ander uitzicht met kleine dorpjes en sprookjesachtige kastelen. Natuurlijk ga je langs Loch Ness en door Glencoe. Wij hebben de “Two Kelpies” en “Falkirk Wheel” opgenomen in één van de routes. De routes zijn gemaakt om tijd over te hebben om bezienswaardigheden te bezoeken. En als je na je reis thuis bent zal je met plezier terugdenken aan een zeer geslaagde vakantie.

Autorondreis kris-kros door Schotland

Dit is inclusief bij de reissom

 • Overtocht met DFDS Seaways van IJmuiden naar Newcastle en terug inclusief
  voertuig(en) ontbijt en diner in het buffetrestaurant en hut(ten) geschikt voor 2 personen;
 • 6 Hotelovernachtingen op basis van bed & breakfast;
 • Dagroutes geschikt voor google maps of Garmin en Tom-Tom motornavigatie systemen;
 • Persoonlijke reis brochure met:
 • Algemene informatie Groot-Brittanië;
  – Informatie over de verkeersregels in Groot-Brittannië;
  – Informatie en adressen van de geboekte hotels en inn’s
  – Reisplanning
  – Stickers voor het afplakken van koplamp i.v.m. het links rijden
  – Instructie hoe de stickers (indien nodig) op de koplap te plakken
  – Points of Interest per dag inclusief adres en website (voor zover bij ons bekent)
  – Belangrijke adressen en telefoonnummers indien nodig bij calamiteiten
  – Per reiziger een Emergency Information formulier
 • De brochure wordt ook als PDF naar u verzonden, altijd makkelijk om even op tablet, I-pad of mobieltje te kijken bij de websites van de points of interest;
 • GGTO Reisgarantie;

Autorondreis kris-kros door Schotland

Inn’s en hotels

De accommodatie die wij boeken voor onze klanten zijn, in meeste gevallen, in dorpen of net even buiten de stad zijn gesitueerd.

Bij bijna alle hotels en inn’s kan ook in het restaurant gedineerd worden, mocht dat niet zo zijn dan is er een etablissement in de omgeving van het hotel waar gedineerd kan worden.

Vanzelfsprekend een landingsdrankje worden genuttigd in de pub van het hotel of mocht dat ook niet aanwezig zijn dan in de directe omgeving van het hotel.

Alle kamers zijn voorzien van TV, mogelijkheid van zelf thee en/of koffie bereiden en hebben een eigen badkamer met faciliteiten die je in zo’n ruimte mag verwachten.
WiFi is in de meeste gevallen gratis, vraag wel om de toegangscode.

De hotelier en personeel zijn altijd bereid om u meer te vertellen over de omgeving.

De route van dag tot dag van deze autorondreis door Schotland

Dag 1 – Afvaart naar Newcastle

Om 15:00 uur meld je je bij de terminal van DFDS Seaways in IJmuiden. Vanaf 15:30 kan je inschepen en om 17:30 volgt de afvaart naar Newcastle. Dus je vakantie is gestart en nu al is het grote genieten begonnen.

Dag 2 – Aberdour

Om een uur of 9.00 meert het schip af. Na het ontbijt ga je naar de auto, ontschepen, door de douane en het toeren is gestart. We hebben in de eerste paar kilometers wat rotondes opgenomen om snel en gemakkelijk aan links verkeer te wennen. De route gaat via Carter Bar, waar je een mooi uitzicht hebt over het Schotse landschap, via de Moorfoothills en over de Forth Road Bridge rijd je dan naar Aberdour. In Aberdour vind je een mooi kasteel en een nostalgisch postkantoortje, die een bezoek meer dan waard zijn. Je kijkt ’s avonds terug op een mooie eerste ervaring en je kijkt alweer uit naar wat dag 3 je te bieden heeft.

Dag 3 – Cairnbaan

Je rijdt dwars door het Galloway Forest park naar Greenock. Hier neem je de veerpont naar Dunoon en vervolg je je rit door adembenemend mooie natuur om Loch Fyne. Via Inveraray kom je uiteindelijk bij Cairnbaan. Je ziet het land mooier worden en de wauw factor groeit met het uur.

Dag 4 – Inverurie (Kemnay) 

Een lange tocht dwars door Schotland staat vandaag op de planning. De Noordkant van het “Trossachs National Park” wordt doorsneden, gevolgd door een bezoek aan Killin, het fraaie dorp met met haar beroemde watervallen. Vervolgens voert de route via Loch Tay en Pitlochry richting het “CairngormsNational Park”. Hier ga je ook nog de hoogste pas van Groot-Brittannië over. Vervolgens bedwing je nog drie kleinere passen en bereik je je volgende bestemming.

Dag 5 – Fort William 

Je rijdt naar “the Lecht” die toegang geeft tot het whisky Mekka van de wereld. Na Grantown on Spey zie je links de Cairngorms liggen. Vervolgens richting Drumnadrochit aan de oevers van Loch Ness. In dit plaatsje is het Loch Ness Info centre waar je alle informatie kan krijgen omtrent de verschijning van het monster, daarna ga je door naar Fort Augustus en naar het hotel in de omgeving van Fort William. Kortom een reis die van begin tot eind leuks is en interessant.

Dag 6 – Selkirk 

Heerlijk rijden door Glen Coe, een van de meest bekende valleien van Schotland. Na deze glen rijd je door Rannoch Moor en dan het Trossachs national park in. De reis gaat via Loch Lomond richting  Falkirk. Aan het einde van deze route is, vanzelfsprekend, het hotel. Je hebt daar alle gelegenheid om je dag door te nemen en uit te kijken naar de volgende dag.

Dag 7 – Castle Douglas

Ook de zuidwest hoek van Schotland is zeer de moeite waard. De route gaat wederom door een adembenemend landschap waar bij je volop geniet van rust, stilte en schoonheid.

Dag 8 – North Shields (DFDS Seaways)

De laatste dag in Schotland en Engeland. De route gaat langs Gretna Green (bekend van de speed huwelijken) en langs de muur van Hadrianus. Een mooie afsluiting van een reis door Schotland.

Dag 9 – Aankomst in IJmuiden

Je hebt alle tijd om te genieten van een ontbijt in het buffet restaurant en nog even buiten te kijken hoe het schip de Nederlandse kust nadert. Tussen 9.00 en 9:30 uur meert het schip af in IJmuiden. Je gaat van boord, nog even snel door de douane en dan gaat het weer op huis aan. Wel rechts gaan rijden want links zit bij de meeste bestuurders nog in het systeem! Een maal thuis kun je terug kijken op een bijzondere autorondreis door Schotland.

De route kan afwijken i.v.m. beschikbaarheid van Hotelaccommodaties

Autorondreis kris-kros door Schotland

Kortom een reis die zeer gevarieerd is!

Autorondreis kris-kros door Schotland
GGTO reisgarantie
Autorondreis kris-kros door Schotland

LRP Reizen maakt werk van uw autorondreis door Schotland

VvKR

Autorondreis kris-kros door Schotland

Autorondreis kris-kros door Schotland