9-daagse autoreis “Kris-kros Scotland”

Autorondreis kris-kros door Schotland

Deze autorondreis kris-kros door Schotland staat in het teken van de bergen en dalen van dit bijzondere land. Je doorkruist de binnenlanden met z’n vele woeste bergen, brede watervallen en de twee hoogste passen van Groot-Brittannië. Na iedere bocht een ander uitzicht met kleine dorpjes en sprookjesachtige kastelen. Natuurlijk ga je langs Loch Ness en door Glencoe. Wij hebben de “Two Kelpies” en “Falkirk Wheel” opgenomen in één van de routes. De routes zijn gemaakt om tijd over te hebben om bezienswaardigheden te bezoeken. En als je na je reis thuis bent zal je met plezier terugdenken aan een zeer geslaagde vakantie.

autorondreis door Schotland

Bij de reissom inbegrepen

  • Overtocht met DFDS Seaways van IJmuiden naar Newcastle en terug (inclusief ontbijt in het buffet restaurant en een binnenhut voor 2 personen)
  • De accommodatie aan boord van de ferry kunt u opwaarderen naar zeezicht hutten tegen een meerprijs;
  • 6 Hotelovernachtingen op basis van bed & breakfast;
  • Route voor GPS of route op papier;
  • Informatie over verkeer en Groot-Brittannië in het algemeen;
  • GGTO Reisgarantie;
  • Sticker(s) voor het eventueel afplakken van de koplampen i.v.m. links rijden.

Autorondreis kris-kros door Schotland

Hotels en Inn’s

De hotels die wij boeken voor onze klanten zijn familie hotels en Inn’s die in meeste gevallen in dorpen of net even buiten de stad zijn gesitueerd.

Bij bijna alle accomodaties kan ook in het restaurant gedineerd worden, mocht dat niet zo zijn dan is er een etablissement in de omgeving van het hotel waar gedineerd kan worden.

Vanzelfsprekend een landingsdrankje worden genuttigd in de pub van het hotel of mocht dat ook niet aanwezig zijn dan in de directe omgeving van het hotel.

Alle kamers zijn voorzien van TV, mogelijkheid van zelf thee en/of koffie bereiden en hebben een eigen badkamer met faciliteiten die je in zo’n ruimte mag verwachten.
WiFi is in de meeste gevallen gratis, vraag wel om de toegangscode.

De hotelier en personeel zijn altijd bereid om u meer te vertellen over de omgeving.

De route van dag tot dag van deze autorondreis door Schotland

Dag 1 – Afvaart naar Newcastle

Om 15:00 uur meld je je bij de terminal van DFDS Seaways in IJmuiden. Vanaf 15:30 kan je inschepen en om 17:30 volgt de afvaart naar Newcastle.

Dag 2 – Aberdour

Om een uur of 9.00 meert het schip af. Na het ontbijt ga je naar de auto, ontschepen, door de douane en het toeren is gestart. We hebben in de eerste paar kilometers wat rotondes opgenomen om snel en gemakkelijk aan links verkeer te wennen. De route gaat via Carter Bar, waar je een mooi uitzicht hebt over het Schotse landschap, via de Moorfoothills en over de Forth Road Bridge rijd je dan naar Aberdour. In Aberdour vind je een mooi kasteel en een nostalgisch postkantoortje, die een bezoek meer dan waard zijn.

Dag 3 – Cairnbaan

Je rijdt dwars door het Galloway Forest park naar Greenock. Hier neem je de veerpont naar Dunoon en vervolg je je rit door adembenemend mooie natuur om Loch Fyne. Via Inveraray kom je uiteindelijk bij Cairnbaan.

Dag 4 – Inverurie (Kemnay) 

Een lange tocht dwars door Schotland staat vandaag op de planning. De Noordkant van het “Trossachs National Park” wordt doorsneden, gevolgd door een bezoek aan Killin, het fraaie dorp met met haar beroemde watervallen. Vervolgens voert de route via Loch Tay en Pitlochry richting het “CairngormsNational Park”. Hier ga je de hoogste pas van Groot-Brittannië over. Na nog drie kleinere passen bereik je je volgende bestemming.

Dag 5 – Fort William 

Je rijdt naar “the Lecht” die toegang geeft tot het whisky Mekka van de wereld. Na Grantown on Spey Zie je links de Cairngorms liggen. Vervolgens richting Drumnadrochit aan de oevers van Loch Ness daarna via Fort Augustus naar Fort William.

Dag 6 – Selkirk 

Heerlijk rijden door Glen Coe, een van de meest bekende valleien van Schotland. Na deze glen rijd je door Rannoch Moor en dan het Trossachs national park in. De reis gaat via Loch Lomond richting  Falkirk. Aan het einde van deze route is, vanzelfsprekend, het hotel. Je hebt daar alle gelegenheid om je dag door te nemen en uit te kijken naar de volgende dag.

Dag 7 – Castle Douglas

Ook de zuidwest hoek van Schotland is zeer de moeite waard. De route gaat wederom door een adembenemend landschap waar bij je volop geniet van rust, stilte en schoonheid.

Dag 8 – North Shields (DFDS Seaways)

De laatste dag in Schotland en Engeland. De route gaat langs Gretna Green (bekend van de speed huwelijken) en langs de muur van Hadrianus. Een mooie afsluiting van een reis door Schotland.

Dag 9 – Aankomst in IJmuiden

Je hebt alle tijd om te genieten van een ontbijt in het buffet restaurant en nog even buiten te kijken hoe het schip de Nederlandse kust nadert. Tussen 9.00 en 9:30 uur meert het schip af in IJmuiden. Je gaat van boord, nog even snel door de douane en dan gaat het weer op huis aan. Wel rechts gaan rijden want links zit bij de meeste bestuurders nog in het systeem! Een maal thuis kun je terug kijken op een bijzondere autorondreis door Schotland.

De route kan afwijken i.v.m. beschikbaarheid van Hotelaccommodaties

Autorondreis kris-kros door Schotland

GGTO reisgarantie
autorondreis door Schotland

LRP Reizen maakt werk van uw autorondreis door Schotland

VvKR

Autorondreis kris-kros door Schotland

Autorondreis kris-kros door Schotland