9-daagse autoreis “Great passes of Scotland”

Door Schotland reizen met de auto betekent lekker ontspannen rijden door een overweldigende natuur, waar kleine dorpjes en mooie kastelen het landschap afwisselend sieren. De routes voor deze autorondreis en vakantie in Schotland zijn zo gemaakt dat je behoorlijk de tijd kunt nemen om bezienswaardigheden zoals musea, kastelen en distilleerderijen te bezoeken en foto’s te maken.

Monsters
Natuurlijk is er ook een route langs Loch Ness, daar schijnt een monster rond te zwemmen. Als je aan het einde van de middag bij je hotel aankomt kan je bij een glaasje nagenieten van de bijzondere route die je die dag hebt gemaakt en de bezienswaardigheden die je hebt gezien.

autorondreis en vakantie in Schotland

Bij de reissom inbegrepen van deze
9-daagse autorondreis en vakantie in Schotland

  • Overtocht met DFDS Seaways van IJmuiden naar Newcastle en terug inclusief
   voertuig(en) ontbijt en diner in het buffetrestaurant en hut(ten) geschikt voor 2 personen;
  • 6 Hotelovernachtingen op basis van bed & breakfast;
  • Dagroutes geschikt voor google maps of Garmin en Tom-Tom motornavigatie systemen;
  • Persoonlijke reis brochure met:
  • Algemene informatie Groot-Brittanië;
   – Informatie over de verkeersregels in Groot-Brittannië;
   – Informatie en adressen van de geboekte hotels en inn’s
   – Reisplanning
   – Stickers voor het afplakken van koplamp i.v.m. het links rijden
   – Instructie hoe de stickers (indien nodig) op de koplap te plakken
   – Points of Interest per dag inclusief adres en website (voor zover bij ons bekent)
   – Belangrijke adressen en telefoonnummers indien nodig bij calamiteiten
   – Per reiziger een Emergency Information formulier
  • De brochure wordt ook als PDF naar u verzonden, altijd makkelijk om even op tablet, I-pad of mobieltje te kijken bij de websites van de points of interest;
  • GGTO Reisgarantie;

autorondreis en vakantie in Schotland

Hotels en Inn’s

De hotels die wij boeken voor onze klanten zijn familie hotels en Inn’s die in meeste gevallen in dorpen of net even buiten de stad zijn gesitueerd.

Bij bijna alle accommodaties kan ook in het restaurant gedineerd worden, mocht dat niet zo zijn dan is er een etablissement in de omgeving van het hotel waar gedineerd kan worden.

Vanzelfsprekend een landingsdrankje worden genuttigd in de pub van het hotel of mocht dat ook niet aanwezig zijn dan in de directe omgeving van het hotel.

Alle kamers zijn voorzien van TV, mogelijkheid van zelf thee en/of koffie bereiden en hebben een eigen badkamer met faciliteiten die je in zo’n ruimte mag verwachten.
WiFi is in de meeste gevallen gratis, vraag wel om de toegangscode.

De hotelier en personeel zijn altijd bereid om u meer te vertellen over de omgeving.

autorondreis en vakantie in Schotland

De reis van dag tot dag

Dag 1 – Afvaart naar Newcastle

Om 15:00 uur meld je je bij de terminal van DFDS Seaways in IJmuiden. Vanaf 15:30 kan je inschepen en om 17:30 volgt de afvaart naar Newcastle. Je ontbijt in het buffet restaurant is bij de prijs inbegrepen.

Dag 2 – Aberdour 

Om een uur of 9 meert het schip af. Als je door de douanecontrole bent is het tijd om te gaan toeren. We hebben in de eerste paar kilometers wat rotondes opgenomen om snel aan links verkeer te wennen. De route gaat via Carter Bar, waar je een mooi uitzicht hebt over het Schotse landschap.  Via Jedburgh en over de Queens Ferry Crossing rijd je naar Aberdour. In In dit stadje is ondermeer een mooi kasteel te vinden en een nostalgisch postkantoortje die het bezoeken zeker waard zijn.

Dag 3 – Inverurie

Het eerste gedeelte van de route van vandaag gaat door Glenfarg en Perth. Hierna zie je de natuur om je heen steeds grilliger worden. De hoogste pas van Groot-Brittannië, “Devils Elbow” en de weg door Royal Deeside naar het hotel complementeren deze route. Je hebt tijdens deze dag ook genoeg tijd om b.v. Braemar Castle of het pittoreske plaatsje Ballater te bezoeken.

Dag 4 – Fort William 

Je rijdt naar “the Lecht” die toegang geeft tot het whisky Mekka van de wereld. Na Grantown on Spey Zie je links de Cairngorms liggen. Vervolgens richting Drumnadrochit aan de oevers van Loch Ness daarna via Fort Augustus naar Fort William.

Dag 5 – Cairnbaan

Deze dag rij je langs de hoogste berg van Schotland de “Ben Nevis” en daarna ga je Glencoe in. Een prachtige route die langzaam stijgt voert je langs Rannoch Moor, een moerasachtig gebied. Daarna daal je af naar Loch Awe en rijd je langs dit 41 kilometer lange meer. Het laatste stuk van deze route gaat langs Crinan Canal.

Dag 6 – Selkirk

Je rijdt eerst naar het noordelijkste puntje van Loch Fyne om vervolgens door Glen Kinglas naar Loch Long te toeren.  De tocht wordt vervolgd langs Loch Lomond. De route gaat noord om Glasgow naar Stirling.  Bezoekjes aan de “Two Kelpies” en “Falkirk Wheel” zijn zeker de moeite waard.

Dag 7 – Castle Douglas

Ook de zuidwest hoek van Schotland is zeer de moeite waard. De route gaat wederom door een adembenemend landschap waar bij je volop geniet van rust, stilte en schoonheid.

Dag 8 – North Shields (DFDS Seaways)

De laatste dag in Schotland en Engeland. De route gaat langs Gretna Green (bekend van de speed huwelijken) en de muur van Hadrianus. Een mooie afsluiting van een reis door Schotland.

Dag 9 – Aankomst in IJmuiden

Alle tijd om te genieten van een ontbijt in het buffet restaurant en nog even buiten te kijken hoe het schip de Nederlandse kust nadert. Tussen 9.00 en 9:30 uur meert het schip af in IJmuiden. Je gaat van boord, nog even door de douane en dan gaat het weer op huis aan. Wel rechts gaan rijden want links zit bij de meeste bestuurders nog in het systeem! En als deze autorondreis en vakantie in Schotland is afgerond kan je terug kijken op een bijzondere ervaring die naar meer smaakt.

De route kan afwijken i.v.m. beschikbaarheid van hotel accommodatie.

autorondreis en vakantie in Schotland

GGTO reisgarantie
Vakantie of rondreizen voor auto door Schotland
VvKR

autorondreis en vakantie in Schotland