9-daagse autoreis “Scottish Scenery”

Autorondreis Schotland

Autorondreis Schotland is je auto sturen door bossen en dalen, over steppen en passen en langs de grillige noordwest kust. Je zal je verbazen over de schoonheid van de natuur die ook nog eens bijzonder fotogeniek is. De hoogste pas “Devils Elbow” en de een na hoogste pas “the Lecht” zijn natuurlijk in deze reis opgenomen. Je rijdt ook helemaal naar de noordkust van het vaste land van Groot-Brittannië. De reis wordt vervolgd met onder andere Glencoe en het “Loch Lomond and Trossachs national park”.

 

Autorondreis Schotland

Bij de reissom inbegrepen

 • Overtocht met DFDS Seaways van IJmuiden naar Newcastle en terug inclusief
  voertuig(en) ontbijt en diner in het buffetrestaurant en hut(ten) geschikt voor 2 personen;
 • 6 Hotelovernachtingen op basis van bed & breakfast;
 • Dagroutes geschikt voor google maps of Garmin en Tom-Tom motornavigatie systemen;
 • Persoonlijke reis brochure met:
  – Algemene informatie Groot-Brittanië;
  – Informatie over de verkeersregels in Groot-Brittannië;
  – Informatie en adressen van de geboekte hotels en inn’s;
  – Reisplanning;
  – Stickers voor het afplakken van koplamp i.v.m. het links rijden;
  – Instructie hoe de stickers (indien nodig) op de koplap te plakken;
  – Points of Interest per dag inclusief adres en website (voor zover bij ons bekent);
  – Belangrijke adressen en telefoonnummers indien nodig bij calamiteiten;
  – Per reiziger een Emergency Information formulier,
 • De brochure wordt ook als PDF naar u verzonden, altijd makkelijk om even op tablet, I-pad of mobieltje te kijken bij de websites van de points of interest;
 • GGTO Reisgarantie;

Autorondreis Schotland

Autorondreis Schotland

Hotels en Inn’s

De hotels die wij boeken voor onze klanten zijn familie hotels en Inn’s die in meeste gevallen in dorpen of net even buiten de stad zijn gesitueerd.

Bij bijna alle accommodaties kan ook in het restaurant gedineerd worden, mocht dat niet zo zijn dan is er een etablissement in de omgeving van het hotel waar gedineerd kan worden.

Vanzelfsprekend een landingsdrankje worden genuttigd in de pub van het hotel of mocht dat ook niet aanwezig zijn dan in de directe omgeving van het hotel.

Alle kamers zijn voorzien van TV, mogelijkheid van zelf thee en/of koffie bereiden en hebben een eigen badkamer met faciliteiten die je in zo’n ruimte mag verwachten.
WiFi is in de meeste gevallen gratis, vraag wel om de toegangscode.

De hotelier en personeel zijn altijd bereid om u meer te vertellen over de omgeving.

Autorondreis Schotland

De reis van dag tot dag

Dag 1 – Afvaart naar Newcastle

Om 15:00 uur meld je je bij de terminal van DFDS Seaways in IJmuiden. Vanaf 15:30 kan je inschepen en om 17:30 volgt de afvaart naar Newcastle.

Dag 2 – Aberdour Autorondreis Schotland

Om een uur of 9 meert het schip af. Als je door de douanecontrole bent is het tijd om te gaan toeren. We hebben in de eerste paar kilometers wat rotondes opgenomen om snel aan links verkeer te wennen. De route gaat via Carter Bar, waar je een mooi uitzicht hebt over het Schotse landschap. Via Jedburgh en over de Queens Ferry Crossing rijd je naar Aberdour. In dit stadje is ondermeer een mooi kasteel te vinden en een nostalgisch postkantoortje die het bezoeken zeker waard zijn.

Dag 3 –Inverurie

Het eerste gedeelte van de route van vandaag gaat door Glenfarg en Perth. Hierna zie je de natuur om je heen steeds grilliger worden. De hoogste pas van Groot-Brittannië, “Devils Elbow” en de weg door Royal Deeside naar het hotel complementeren deze route. Je hebt tijdens deze dag ook genoeg tijd om b.v. Braemar Castle of het pittoreske plaatsje Ballater te bezoeken.

Dag 4 – Altnaharra 

Vrijwel direct na vertrek uit Kildrummy krijg je de eerste kleine pas met twee zeer scherpe bochten. Je rijdt lekker door naar “the Lecht” en Grantown on Spey, de whiskyhoofdstad van de wereld. De reis wordt vervolgd via Inverness naar Altnaharra. Je ziet tijdens de rit het landschap veranderen van een geologisch oud gebergte naar een nieuw gebergte.

Dag 5 – Golspie

Heerlijk rijden langs de noord en west kust van Schotland. Een geoefend oog zal bijzondere zoogdieren kunnen waarnemen zoals de orka en Groenlandse walvis.

Dag 6 – Fort William 

We rijden verder naar het zuiden. Via de zuidkant van Loch Ness kom je uiteindelijk in Fort Augustus. Voor de rest van de dag hebben we een geweldige route voor je uitgezet: langs Loch Lochy en Spean Bridge rijgen de kilometers zich fraai aaneen om uiteindelijk in de omgeving van Fort William te arriveren.

Dag 7 – Selkirk

Heerlijk rijden door Glen Coe, een van de meest bekende valleien van Schotland. Na deze glen rijd je door Rannoch Moor en dan het Trossachs national park in. De reis gaat via Loch Lomond richting  Falkirk. Aan het einde van deze route is, vanzelfsprekend, het hotel. Je hebt daar alle gelegenheid om je dag door te nemen en uit te kijken naar de volgende dag.

 

Dag 8 – North Shields (DFDS Seaways)

De laatste dag in Groot-Brittannië. Na het ontbijt stap je in je auto en ga je naar de ferry. Ook deze route kent vele mooie wegen en een gevarieerd landschap. Het laatste stukje gaat over de snelweg en uiteindelijk bereik je de terminal waar de ferry is afgemeerd.

Dag 9 – Aankomst in IJmuiden

Na opnieuw een fantastisch ontbijt in het buffet restaurant kun je nog even buiten kijken hoe het schip de Nederlandse kust nadert. Tussen 9.00 en 9:30 uur meert het schip af in IJmuiden. Je gaat van boord, nog even snel door de douane en dan gaat het weer op huis aan. Wel rechts gaan rijden want links zit bij de meeste bestuurders nog in het systeem!

De route kan afwijken i.v.m. beschikbaarheid van hotelaccommodatie

GGTO reisgarantie
autorondreis door Schotland
VvKR

Autorondreis Schotland