15-daagse autoreis “Beauty of Scotland”

15-daagse autoreis Schotland

Deze 15-daagse autoreis door Schotland is bijzonder en niet alleen geschikt voor reizigers die voor het eerst naar dit land gaan maar ook voor de ware liefhebber van dit land. Je krijgt landschappen te zien die iedere keer van karakter verschillen. Maar we hebben ook dagen ingepland om een omgeving te verkennen of een stad zoals Edinburgh te bezoeken. Kastelen, Loch Ness en de westkust zijn eigenlijk een must in deze 15-daagse autoreis door Schotland. De langste dagtrip is van Kyle of Lochalsh via Skye naar Roybridge, maar ook daar is er de mogelijkheid voor een oversteek met de ferry naar Mallaig waardoor de route een aantal kilometers wordt ingekort. Wij beschouwen deze reis zelf als één van de mooiste in ons programma. Natuurlijk is ook deze reis met een opbouwende wauw factor ontwikkeld. Dus iedere dag zult u zeker verbaast zijn en wordt het steeds mooier!

15-daagse autoreis Schotland

De route van dag tot dag van deze autoreis

Dag 1 – Afvaart naar Newcastle

Om 15:00 uur meld je je bij de terminal van DFDS Seaways in IJmuiden. Vanaf 15:30 kan je inschepen en om 17:30 volgt de afvaart naar Newcastle. Aan boord van de ferry zijn vele mogelijkheden om de vakantie echt te beginnen. Je kan bij in de bar alvast wat drinken en (wat ik graag doe) mensen kijken. Als je de motoren zachtjes hoort dan is het tijd om buiten te kijken hoe de trossen worden losgegooid en de mini cruise begint. De winkels zullen aan boord open gaan. Het is een hele ontspannen begin van een bijzondere 15-daagse autoreis Schotland die speciaal voor jouw is samengesteld.

Dag 2 – Aberdour 

Om een uur of 9 meert het schip af. Als je door de douanecontrole bent is het tijd om te gaan toeren. We hebben in de eerste paar kilometers wat rotondes opgenomen om snel aan links verkeer te wennen. De route gaat via Carter Bar, waar je een mooi uitzicht hebt over het Schotse landschap. Via Jedburgh en over de Queens Ferry Crossing rijd je naar Aberdour. In In dit stadje is niet alleen je hotel maar ook een mooi kasteel te vinden en een nostalgisch postkantoortje die het bezoeken zeker waard zijn.

Dag 3 – Aberdour, een rondrit of bezichtigen van Edinburg of Dundee

Deze dag kan je rondtoeren door “Kingdom of Fife” en onder andere de leuke plaatsjes Crail en Pittenweem ontdekken. Bezoek Dundee, beroemd om haar marmelade maar je kan ook met de trein naar Edinburgh. Bekijk het kasteel van Edinburg en geniet van de smeltkroes van cultuur en historie.

Dag 4 – Inverurie

Het eerste gedeelte van de route van vandaag gaat door Glenfarg en Perth. Hierna zie je de natuur om je heen steeds grilliger worden. De hoogste pas van Groot-Brittannië, “Devils Elbow” en de weg door Royal Deeside naar het hotel complementeren deze route. Je hebt tijdens deze dag ook genoeg tijd om b.v. Braemar Castle of het pittoreske plaatsje Ballater te bezoeken.

Dag 5 – Inverurie

Kastelen, whisky en leuke kleine weggetjes kunnen deze dag ontdekt worden. Je komt een grote variatie in landschap van vriendelijk en uitgestrekte bossen tot steppe-achtige bergen tegen. Aan de westkant zal je de Cairngorms en in het noorden de Ladder Hills kunnen zien. Een bijzondere dag met heel veel variatie.

Dag 6 – Wick 

Je rijdt deze dag via de Lecht en Grantown on Spey naar Loch Ness.  Je ziet duidelijk het landschap van het oude gebergte in het jonge gebergte overgaan, dat zich ten noorden van Loch Ness bevindt. Een mooi stuk van de NC 500 is in deze dagroute opgenomen.

Dag 7 – Golspie

Een mooie rondrit maken langs de noordwest kust van Schotland. De mooiste stukken van de “NC500” en mogelijkheden om dit zeer bijzondere gedeelte van Schotland te ontdekken.

Dag 8 – Kyle of Lochalsh 

Wederom een mooie route van de oostkust naar de westkust van Schotland. Natuurlijk zijn er voldoende mogelijkheden om stil te staan en in stilte het land opsnuiven en genieten van de ongerepte natuur. Ook hier na iedere bocht een adembenemend uitzicht.

Dag 9 – Fort William

Je rijdt via Isle of Skye naar Fort William. Op Skye zijn een aantal  bezienswaardigheden zoals “Dunvegan Castle” en “The old Man of Storr” die een bezoekje waard zijn. Ook Talisker Distilleerderij is de moeite zeker waard.

Dag 10 – Fort William

Een dagje om te slenteren door Fort William. Op historisch gebied zijn er interessante bezienswaardigheden zoals het West Highland Museum en Saint Andrew’s Church. Je kunt ook een rondrit maken langs Lochailort, Salen en Corran.
Je kan natuurlijk ook om het gehele Caledonian Canal rijden en dat is inclusief Loch Ness.

Dag 11 – Cairnbaan

Een leuk route  over Glencoe en dus ook door Rannoch Moor, waarna je afdaalt naar Loch Awe. De zuidelijke weg langs Loch Awe trakteert je op een prachtig uitzicht over het meer. Daarna draai je verder naar het zuiden om via Lochgilphead, naar het Crinan canal en Cairnbaan te rijden.

Dag 12 – Selkirk

Je rijdt eerst naar het noordelijkste puntje van Loch Fyne om vervolgens door Glen Kinglas naar Loch Long te toeren. De tocht wordt vervolgd langs Loch Lomond en gaat noord om Glasgow naar Stirling. Ook de bezoekjes aan de “Two Kelpies” en “Falkirk Wheel” zijn zeker de moeite waard.

Dag 13 – Castle Douglas

Ook de zuidwest hoek van Schotland is zeer de moeite waard. De route gaat wederom door een adembenemend landschap waar bij je volop geniet van rust, stilte en schoonheid. Je kan dus langs Culzean Castle rijden (en eventueel bezoeken) of via Moffat naar Castle rijden. Hoe dan ook, het wordt wederom een leuke dag die ook weer zeer de moeite waard is.

Dag 14 – North Shields (DFDS Seaways)

De laatste dag in Schotland en Engeland. De route gaat langs Gretna Green (bekend van de speed huwelijken) en ook langs de muur van Hadrianus. Een mooie afsluiting van een reis door Schotland en wederom een mooie route!

Dag 15 – Aankomst in IJmuiden Autoreis Schotland

Alle tijd om te genieten van een ontbijt in het  buffet restaurant en ook nog even buiten te kijken hoe het schip de Nederlandse kust nadert. Tussen 9 en 9:30 uur meert het schip af in IJmuiden. Je gaat van boord, nog even door de douane en dan gaat het weer op huis aan. Ben je eenmaal thuis dan kan je terug kijken op een bijzonder geslaagde 15-daagse reis door Schotland.

 

De route kan afwijken i.v.m. beschikbaarheid van hotel accommodatie.

15-daagse autoreis Schotland

15-daagse autoreis Schotland

Dus:

 • niet te lange routes maar ook niet te kort en dus gelegenheid tot het bezoeken van bezienswaardigheden;
 • een bezoek aan Edinburgh is zeer zeker mogelijk (en dat met de trein over de beroemde spoorbrug);
 • een aantal dubbele overnachtingen met mogelijkheden om te wandelen en te genieten van de omgeving;
 • dagroutes gemaakt in google maps, geschikt voor mobieltje en tablet/I-pad;
 • persoonlijke brochure van uw reis met daarin gegevens en informatie die de reis veraangenamen;
 • het voordeel van een pakketreis dus zonder zorgen met vakantie;
 • een reis met veel afwisseling en ook ruimte om tot rust te komen en dus genieten!

Bij de reissom inbegrepen

 • Overtocht met DFDS Seaways van IJmuiden naar Newcastle en terug inclusief
  voertuig(en) ontbijt en diner in het buffetrestaurant en hut(ten) geschikt voor 2 personen;
 • 12 Hotelovernachtingen op basis van bed & breakfast in kleine familie hotels;
 • De hotelkamers zijn voorzien van een badkamer en-suit, mogelijkheid om zelf koffie en thee te zetten en tv;
 • Alle hotels hebben Wifi, wel even vragen naar de inlogcode en in de meeste gevallen is de wifi gratis.
 • Dagroutes geschikt voor google maps (dus voor mobieltje en tablet/I-pad);
 • Persoonlijke reis brochure met:
 • Algemene informatie Groot-Brittanië met daar in;
  – Informatie over de verkeersregels in Groot-Brittannië;
  – Informatie en adressen van de geboekte hotels en inn’s
  reisplanning;
  – Stickers voor het afplakken van koplamp i.v.m. het links rijden (dit is ter voorkoming van verblinding van tegenliggers en dus ongelukken door verblinding);
  – Instructie hoe de stickers (indien nodig) op de koplap te plakken ;
  – Points of Interest per dag inclusief adres en website (voor zover bij ons bekent);
  – Belangrijke adressen en telefoonnummers indien nodig bij calamiteiten;
  – Per reiziger een Emergency Information formulier en dat is voor uw veiligheid mocht er iets gebeuren;
 • De brochure wordt ook als PDF naar u verzonden, altijd makkelijk om even op tablet, I-pad of mobieltje te kijken bij de websites van de points of interest en eventueel bezoeken in te plannen bij b.v. whisky distilleerderijen;
 • GGTO Reisgarantie;

  autoreis Schotland

Aanpassen van deze reis

Heb je wensen of wil je de route hier en daar aangepast hebben?  Neem dan contact op met LRP Reizen. Wij kijken naar de mogelijkheden en bespreken die met u.

LRP Reizen neemt sowieso, na boeking, contact met u op en bespreekt de reis met. Het is uw vakantie en we willen graag dat u de zelfde passie voor dit land krijgt die wij hebben.

autoreis Schotland

15-daagse autoreis Schotland

Hotels en Inn’s Autoreis Schotland

De hotels die wij boeken voor onze klanten zijn familie hotels en Inn’s die in meeste gevallen in dorpen of net even buiten de stad zijn gesitueerd.

Bij bijna alle accommodaties kan ook in het restaurant gedineerd worden is dat niet zo zijn dan is er een etablissement in de omgeving van het hotel waar gedineerd kan worden.

Vanzelfsprekend een landingsdrankje worden genuttigd in de pub van het hotel en mocht dat ook niet aanwezig zijn dan in de directe omgeving van het hotel.

Alle kamers zijn voorzien van TV, mogelijkheid van zelf thee en koffie bereiden en hebben ook een eigen badkamer met faciliteiten die je in zo’n ruimte mag verwachten.
WiFi is in de meeste gevallen gratis, vraag wel om de toegangscode.

De hotelier en personeel zijn altijd bereid om u meer te vertellen over de omgeving en die weten daar best heel veel van.

Autoreis Schotland

15-daagse autoreis Schotland
GGTO reisgarantie
VvKR

Autoreis Schotland