15-daagse autoreis “Coast and Mountains of Scotland”

autorondreis Schotland

Individuele autorondreis Schotland langs fraaie, slingerende kustwegen, het bedwingen van de fraaiste passen en het relaxed sturen van glen tot glen, dat zijn de highlights van deze reis. Je gaat genieten van de schitterende, ongerepte natuur in al zijn facetten en de vele mooie wegen. Natuurlijk hebben we Loch Ness en “Isle of Skye” in de routes van deze vakantie opgenomen. De beroemde autobrug over de Firth of Forth, Falkirk Wheel, Genfinnan viaduct en een whisky distilleerderij zijn slechts een paar van de vele bijzondere bezienswaardigheden die je op deze reis gaat tegenkomen.

autorondreis Schotland

  • Bij de reissom inbegrepen

   • Overtocht met DFDS Seaways van IJmuiden naar Newcastle en terug inclusief
    voertuig(en) ontbijt en diner in het buffetrestaurant en hut(ten) geschikt voor 2 personen;
   • 12 Hotelovernachtingen op basis van bed & breakfast;
   • Dagroutes geschikt voor google maps of Garmin en Tom-Tom motornavigatie systemen;
   • Persoonlijke reis brochure met:
   • Algemene informatie Groot-Brittanië;
    – Informatie over de verkeersregels in Groot-Brittannië;
    – informatie en adressen van de geboekte hotels en inn’s
    Reisplanning
    – Stickers voor het afplakken van koplamp i.v.m. het links rijden
    – Instructie hoe de stickers (indien nodig) op de koplap te plakken
    – Points of Interest per dag inclusief adres en website (voor zover bij ons bekent)
    – Belangrijke adressen en telefoonnummers indien nodig bij calamiteiten
    – Per reiziger een Emergency Information formulier
   • De brochure wordt ook als PDF naar u verzonden, altijd makkelijk om even op tablet, I-pad of mobieltje te kijken bij de websites van de points of interest;
   • GGTO Reisgarantie;

   autorondreis Schotland

Aanpassen van deze reis

Heb je wensen of wil je de route hier en daar aangepast hebben?  Neem dan contact op met LRP Reizen. Wij kijken naar de mogelijkheden en bespreken die met u.

individuele autorondreis Schotland

autorondreis Schotland

Hotels en Inn’s

De hotels die wij boeken voor onze klanten zijn familie hotels en Inn’s die in meeste gevallen in dorpen of net even buiten de stad zijn gesitueerd.

Bij bijna alle accommodaties kan ook in het restaurant gedineerd worden, mocht dat niet zo zijn dan is er een etablissement in de omgeving van het hotel waar gedineerd kan worden.

Vanzelfsprekend een landingsdrankje worden genuttigd in de pub van het hotel of mocht dat ook niet aanwezig zijn dan in de directe omgeving van het hotel.

Alle kamers zijn voorzien van TV, mogelijkheid van zelf thee en/of koffie bereiden en hebben een eigen badkamer met faciliteiten die je in zo’n ruimte mag verwachten.
WiFi is in de meeste gevallen gratis, vraag wel om de toegangscode.

De hotelier en personeel zijn altijd bereid om u meer te vertellen over de omgeving.

autorondreis Schotland

individuele autorondreis Schotland

De reis van dag tot dag autorondreis Schotland

Dag 1 – Afvaart naar Newcastle 15 daagse autorondreis door Schotland

Om 15:00 uur meld je je bij de terminal van DFDS Seaways in IJmuiden. Vanaf 15:30 kan je inschepen en om 17:30 volgt de afvaart naar Newcastle.

Dag 2 – Castle Douglas 

Je begint de dag aan boord van de ferry met een goed ontbijt en je hebt nog voldoende tijd om daarna nog even over het dek te lopen en Groot-Brittannië te zien opdoemen. Om een uur of negen ligt de ferry aan de kade en ga je de wal op. Nu nog door de douane en je tocht naar Castle Douglas kan beginnen.

Dag 3 – Cairnbaan

Je rijdt dwars door het Galloway Forest park naar Greenock. Hier neem je de veerpont naar Dunoon en vervolg je je rit door adembenemend mooie natuur om Loch Fyne. Via Inveraray kom je uiteindelijk bij Cairnbaan.

Dag 4 – Inverurie (Kemnay) 

Een lange tocht dwars door Schotland staat vandaag op de planning. De Noordkant van het “Trossachs National Park” wordt doorsneden, gevolgd door een bezoek aan Killin, het fraaie dorp met met haar beroemde watervallen. Vervolgens voert de route via Loch Tay en Pitlochry richting het “CairngormsNational Park”. Hier ga je de hoogste pas van Groot-Brittannië over. Na nog drie kleinere passen bereik je je volgende bestemming.

Dag 5 – Inverurie Rondrit 

Hier hebben we een kleine, maar wel bijzondere rondrit uitgezet waarbij whisky het sleutelwoord is. Je gaat over kleine kronkelige weggetjes naar Dufftown waar o.a. the Macallen en Glenfiddich wordt gedistilleerd. Vervolgens gaat het naar Craigellachie. Hier is een kuiperij is voor whiskyvaten. Via Huntly en Alford rijd je weer terug naar het hotel.

Dag 6 – Glenelg 

Vandaag staat de op één na hoogste pas van Groot-Brittannië op het programma “The Lecht” die over de Ladder Hills voert. Hiervandaan kan je de Cairngorms zien liggen. Via Tomintoul en Grantown on Spey ga je vervolgens naar Inverness. Hier buig je af richting Drumnadrochit, gelegen aan de oever van Loch Ness.

Dag 7 –  Rondrit Skye 

Een rondje over het “Isle of Skye” is een geweldige ervaring. Skye heeft een geheel eigen landschap dat zeer wordt beïnvloed door de zee. Ook de brug bij Kyle of Lochalsh is een belevenis op zich. Eenmaal weer terug in je hotel volgt dan weer het nagenieten van een bijzondere eiland met een geheel eigen karakter.

Dag 8 – Altnaharra 

“Van een bergachtig gebied naar de steppen”, zo zou je deze dag-route kunnen omschrijven. Het eerste gedeelte heb je al eerder gereden maar na Strathpeffer zie je het landschap veranderen in een steppe. Je zal je verbazen in de “middle of know where” een etablissement aan te treffen waar je wat kan eten of drinken. Uiteindelijk kom je na vele heerlijke stuurkilometers aan in het kleine, gezellige hotellet in Altnaharra.

Dag 9 – Golspie 

Het grootste gedeelte van deze dag rijd je langs de noordwest kust van Schotland. In de ochtend volg je de Atlantische noordkust en in de middag is het single track richting het hotel. Mooie uitzichten en rotsformaties bepalen de route, er komt bijna geen einde aan. Een rondrit die je niet wil missen!

Dag 10 – Fort William 

We rijden verder naar het zuiden. Via de zuidkant van Loch Ness kom je uiteindelijk in Fort Augustus. Voor de rest van de dag hebben we een geweldige route voor je uitgezet: langs Loch Lochy en Spean Bridge rijgen de kilometers zich fraai aaneen om uiteindelijk in de omgeving van Fort William te arriveren.

Dag 11 – Fort William

Een dagje om de motor even te laten staan en lekker ontspannen rond te slenteren in Fort William. Hier zijn o.a. mogelijkheden om een boottochtje maken of de Neptune’s staircase te bewonderen. Ook op historisch gebied zijn er interessante bezienswaardigheden, zoals West Highland Museum en Saint Andrew’s Church. Of maak een rondrit langs Lochailort, Salen en Corran.

Dag 12 – Aberdour 

Via Loch Laggan ga je naar Dalwhinnie, de westkant van Cairngorms National Park. Vervolgens mag je even een stukje stevig doortrekken over de A9 om daarna rechtsaf te slaan om Tummel Bridge te bedwingen. En opnieuw kan je genieten van de omgeving, die je via Aberfeldy en Crieff weer naar het oosten voeren. Je eindigt de dag in Aberdour waar je zal overnachten in een oud, sfeervol en gezellig hotel.

Dag 13 – Een dagje naar Edinburgh15-daagse autorondreis door Schotland

Met de trein naar Edinburgh. Zonder zorgen over je voertuig want die staat veilig bij het hotel terwijl je geniet van de cultuur, historie en alles wat bij deze smeltkroes van Schotland hoort. Edinburgh is een zeer veelzijdige stad.

Dag 14 – North Shields DFDS Seaways terminal 

Slechts 220 kilometers resten er tussen het hotel en de ferry. Maar natuurlijk hebben wij ook hier weer een aantal leuke weggetjes gevonden. Een bezoekje aan één van de Romeinse forten behoort tot de mogelijkheden. Hierna volgt nog een korte rit naar de terminal waar we weer aan boord van de ferry gaan.

Dag 15 – Aankomst in IJmuiden

Alle tijd om te genieten van alweer het laatste ontbijt van deze vakantie in het buffet restaurant om vervolgens nog even buiten te kijken hoe het schip de Nederlandse kust nadert. Tussen 9 en 9:30 uur meert het schip af in IJmuiden. Je gaat van boord, nog even door de douane en dan gaat het weer op huis aan.
Eenmaal thuis kan je terug kijken op een leuke en enerverende 15-daagse motorrondreis door Schotland.

De route kan afwijken i.v.m. beschikbaarheid van hotel accommodatie.

individuele autorondreis Schotland

GGTO reisgarantie
VvKR

autorondreis Schotland

individuele autorondreis Schotland