7-daagse autoreis “A taste of Scotland”

Proef Schotland in 7 dagen

Een prachtige reis om in een korte tijd een goede indruk te krijgen van Schotland. Een prachtige reis Schotland
Belangrijke onderdelen zoals Loch Ness, Cairngorms, west coast en Loch Lomond zijn in deze korte reis verwerkt. Als je thuis komt heb je het gevoel veel langer met vakantie geweest te zijn.

Een prachtige reis Schotland

 

Een prachtige reis Schotland

Bij de reissom inbegrepen Een prachtige reis Schotland

 • Overtocht met DFDS Seaways van IJmuiden naar Newcastle en terug inclusief
  voertuig(en) ontbijt en diner in het buffetrestaurant en hut(ten) geschikt voor 2 personen;
 • 4 Hotelovernachtingen op basis van bed & breakfast;
 • Dagroutes geschikt voor google maps of Garmin en Tom-Tom motornavigatie systemen;
 • Persoonlijke reis brochure met:
 • Algemene informatie Groot-Brittanië;
  – Informatie over de verkeersregels in Groot-Brittannië;
  – Informatie en adressen van de geboekte hotels en inn’s
  – Reisplanning
  – Stickers voor het afplakken van koplamp i.v.m. het links rijden
  – Instructie hoe de stickers (indien nodig) op de koplap te plakken
  – Points of Interest per dag inclusief adres en website (voor zover bij ons bekent)
  – Belangrijke adressen en telefoonnummers indien nodig bij calamiteiten
  – Per reiziger een Emergency Information formulier
 • De brochure wordt ook als PDF naar u verzonden, altijd makkelijk om even op tablet, I-pad of mobieltje te kijken bij de websites van de points of interest;
 • GGTO Reisgarantie;

Een prachtige reis Schotland

Hotels en Inn’s

De hotels die wij boeken voor onze klanten zijn familie hotels en Inn’s die in meeste gevallen in dorpen of net even buiten de stad zijn gesitueerd.

Bij bijna alle accommodaties kan ook in het restaurant gedineerd worden, mocht dat niet zo zijn dan is er een etablissement in de omgeving van het hotel waar gedineerd kan worden.

Vanzelfsprekend een landingsdrankje worden genuttigd in de pub van het hotel of mocht dat ook niet aanwezig zijn dan in de directe omgeving van het hotel.

Alle kamers zijn voorzien van TV, mogelijkheid van zelf thee en/of koffie bereiden en hebben een eigen badkamer met faciliteiten die je in zo’n ruimte mag verwachten.
WiFi is in de meeste gevallen gratis, vraag wel om de toegangscode.

De hotelier en personeel zijn altijd bereid om u meer te vertellen over de omgeving.

De route van dag tot dag

 

Dag 1 – Afvaart naar Newcastle

Om 15:00 uur meld je je bij de terminal van DFDS Seaways in IJmuiden. Vanaf 15:30 kan je inschepen en om 17:30 volgt de afvaart naar Newcastle.

Dag 2 – Aberdour 

Om een uur of 9.00 meert het schip af. Na het ontbijt ga je naar de auto, ontschepen, door de douane en het toeren is gestart. We hebben in de eerste paar kilometers wat rotondes opgenomen om snel en gemakkelijk aan links verkeer te wennen. De route gaat via Carter Bar, waar je een mooi uitzicht hebt over het Schotse landschap, via de Moorfoothills en over de Forth Road Bridge rijd je dan naar Aberdour. In Aberdour vind je een mooi kasteel en een nostalgisch postkantoortje, die een bezoek meer dan waard zijn.

Dag 3 – Inverurie

Het eerste gedeelte van deze route gaat door Glenfarg en Perth. Hierna wordt de natuur steeds grilliger. Via de hoogste pas van Groot-Brittannië “Devils Elbow” en de weg door Royal Deeside, met Balmoral castle, kom je weer terug in de bewoonde wereld. Tijdens de rit heb je mooi zicht op de zuidkant van Cairngorms en is er veel kans dat je edelherten en ander wild ziet.

Dag 4 – Fort William

Je rijdt naar “the Lecht” die toegang geeft tot het whisky Mekka van de wereld. Na Grantown on Spey Zie je links de Cairngorms liggen. Vervolgens richting Drumnadrochit aan de oevers van Loch Ness daarna via Fort Augustus naar Fort William.

Dag 5 – Selkirk

Heerlijk rijden door Glen Coe, een van de meest bekende valleien van Schotland. Na deze glen rijd je door Rannoch Moor en dan het Trossachs national park in. De reis gaat via Loch Lomond richting  Falkirk. Aan het einde van deze route is, vanzelfsprekend, het hotel. Je hebt daar alle gelegenheid om je dag door te nemen en uit te kijken naar de volgende dag.

Dag 6 – North Shields (DFDS Seaways)

De laatste dag in Groot-Brittannië. Na het ontbijt stap je in je auto en ga je naar de ferry. Ook deze route kent vele mooie wegen en een gevarieerd landschap. Het laatste stukje gaat over de snelweg en uiteindelijk bereik je de terminal waar de ferry is afgemeerd.

Dag 7 – Aankomst in IJmuiden

Na opnieuw een fantastisch ontbijt in het buffet restaurant ga je nog even buiten te kijken hoe het schip de Nederlandse kust nadert. Tussen 9.00 en 9:30 uur meert het schip af in IJmuiden. Je gaat van boord, nog even snel door de douane en dan gaat het weer op huis aan. Wel rechts gaan rijden want links zit bij de meeste bestuurders nog in het systeem!

De route kan afwijken i.v.m. beschikbaarheid van hotelaccommodatie

Een prachtige reis Schotland

Een prachtige reis Schotland
GGTO reisgarantie
autorondreis door Schotland
VvKR

Een prachtige reis Schotland